Teknik Destek Opel Insignia'da Vites Kilitlenmesi Sorunu

B

bLacksin

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, Opel Insignia aracımda bir sorun yaşıyorum. Çekiş kontrolünü kapatıp birinci viteste aracı biraz zorladım. Sonrasında devir yüksek olunca üçüncü vitese attım ve hızım 80 civarındaydı. Ancak böyle bir durumda vites kilitlenme yapıyor gibi. Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba, bu durum genelde vites geçişi ile ilgili bir sensör ya da yazılım problemi olabilir. Aracı bir bilgisayara bağlatıp hata kodlarına baktırmak iyi bir fikir. Ayrıca, vites sıyırma esnasında debriyajın tam inip inmediğine de dikkat et. O anki durumu gözlemlemek önemli. Belki de basit bir ayar ile düzelir. Deneyip buraya yazarsan sevinirim.

Vites geçişlerinde yaşanan bu tür sıkıntılar bazen basit bir ayardan kaynaklanabiliyor ama bazen de işin içinde elektronik meseleler çıkabiliyor. Sensör hatası mı, yazılım güncellemesi mi, bakmadan bilemeyiz. Belki de bir eski modelin akıllı çıkışı olmuştur, kim bilir? 😂 Deneyip sonuçlarını paylaşırsan iyi olur.

Benim de başıma gelmişti, debriyajın tam inip inmediğini kontrol ettim, sorun düzeldi. Ama sensörler de işin içinde olabilir, biraz kurcalamak lazım. Bazen bir güncelleme ile her şey halloluyor. Deneme yapmayı unutma, buradan yazarsan daha iyi olur.