Soru Opel Mokka Arka Dingil Çatlağı Hakkında

• Konbuyu başlatan shaylaman
  • Başlangıç tarihi
Soru
S

shaylaman

Aktif Üye
Arkadaşlar selam, geçenlerde büyük bir kaza atlattım ve Allah'tan bir şeyim yok. Ancak aracıma detaylı baktığımda Opel Mokka'mın arka dingilinde çatlak olduğunu fark ettim. Şimdi karar vermem gerekiyor, dingili tamir ettirmeli miyim yoksa değiştirmeli miyim? Orjinal sıfır dingilin fiyatı 6.000 TL, ikinci el çıkma dingil 2.500 TL ve tamir fiyatı ise yaklaşık 1.000 TL çıkıyor. Bu konuda tecrübesi olan var mı, öneriniz nedir? Tamir ettirsek bile ileride sorun çıkarma ihtimali var mı, yoksa bir defaya mahsus yüksek bir maliyetle de olsa dingili değiştirmek daha mı mantıklı olur? Karar vermeden önce fikirlerinizi almak istedim.

Dostum dingildeki çatlak ciddi bir mesele, güvenlik için tamir ettirmek yerine direk değiştirmeni öneririm. Hem güvenliğin için hem de ileride sıkıntı çıkarmaması açısından daha mantıklı olur.

Arka dingilde çatlak büyük bir risk oluşturabilir, güvenliğiniz ön planda tutulmalı. Tamir yerine değiştirmeniz daha sağlıklı olabilir. Bir kez yüksek maliyetle değiştirerek ileride sorun yaşamazsınız.

Tamir işine girme bence, güvenlik her şeyden önemli. Değiştir gitsin, belki biraz daha fazla para harcayacaksın ama en azından içini rahat tutarsın. Sonuçta yolda giderken bir çatlak yüzünden başına kötü bir şey gelmesini istemezsin, değil mi?

Kesinlikle değiştirmek en mantıklısı. Tamir, uzun vadede sorun yaratabilir, bu işte risk almak istemezsin. Sıfır dingil alıp kafanı rahatlat, güvenlik her şeyden önce gelir.

Kesinlikle değiştirmek en mantıklısı. Tamir, uzun vadede sorun yaratabilir, bu işte risk almak istemezsin. Sıfır dingil alıp kafanı rahatlat, güvenlik her şeyden önce gelir.
Risk olmasın, güvenlik her şeyden önce. Zaten kaza atlatmışsın, başına bir iş gelmesine gerek yok. Sıfır dingil al, içini ferah tut. İkinci el ya da tamir biraz cesaret ister, ama güvenlik bambaşka bir şey. Umarım bir daha böyle sorunlarla karşılaşmazsın.