Teknik Destek Otomatik Civic Şanzıman Sorunu

C

Cozger

Aktif Üye
2009 Honda Civic otomatik premium paket 89 binde aracımda bir sorun yaşıyorum. Arabayı çalıştırdıktan sonra ilk kez 2'den 3'e geçerken garç diye bir ses geliyor. İlk geçişte bu sesi duyuyorum, sonrasında ise ses bir daha çıkmıyor. Bu durum için ne yapmam gerektiği konusunda fikri olan var mı? Şanzıman yağıyla alakalı olabilir mi yoksa başka bir sorun mu var? Yardımlarını bekliyorum, teşekkürler.

Merhaba, bu ses genelde şanzımanın vites geçişleri sırasında oluşabilecek bir durumdan kaynaklanıyor olabilir. Yağ seviyesini kontrol ettin mi? Eğer yağ seviyesi normalse, belki de şanzımanın ayarlarıyla veya içindeki dişlilerle ilgili bir sorun vardır. Usta birine göstermekte fayda var. Ayrıca, bazen elektronik aksam da bu tür seslere sebep olabiliyor. Bir kontrol ettir derim.

Merhaba, bu ses genelde şanzımanın vites geçişleri sırasında oluşabilecek bir durumdan kaynaklanıyor olabilir. Yağ seviyesini kontrol ettin mi? Eğer yağ seviyesi normalse, belki de şanzımanın ayarlarıyla veya içindeki dişlilerle ilgili bir sorun vardır. Usta birine göstermekte fayda var. Ayrıca, bazen elektronik aksam da bu tür seslere sebep olabiliyor. Bir kontrol ettir derim.
Yağ seviyesi kesinlikle önemli ama ben de böyle bir sesin elektronik aksamdan olabileceğini duydum. Belki de sensörlerden biri sorun çıkarıyordur. Kontrol ettirirken ona da bakılsın derim. Şanzıman ayarları ve dişliler de olası ama elektronik hiç aklıma gelmemişti.

Yağ seviyesi kesinlikle önemli ama ben de böyle bir sesin elektronik aksamdan olabileceğini duydum. Belki de sensörlerden biri sorun çıkarıyordur. Kontrol ettirirken ona da bakılsın derim. Şanzıman ayarları ve dişliler de olası ama elektronik hiç aklıma gelmemişti.
Kesinlikle, elektronik aksam ihmal edilmemeli. Sensörlerde bir arıza varsa, vites geçişleri de etkileniyor olabilir. Belki de şanzımanın beyni dediğimiz ECU'da bir sorun vardır. Serviste detaylı bir kontrol yaptırmayı unutma. Geçmiş olsun!