Teknik Destek Peugeot 206 1.4 Ateşleme Sorunları Ne Oluyor?

• Konbuyu başlatan AyhanKut
  • Başlangıç tarihi
A

AyhanKut

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, Peugeot 206 1.4 benzin+LPG aracımda bir süre önce ateşleme sorunları yaşamıştım. Motor lambası yanıp sönüyordu ve arıza kodu veriyordu. Ateşleme bobini ve bujileri değiştirdim, arıza lambası silindi, şimdi tekleme yapmıyor ama ustam üst kapak contasının değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Araçta su eksiltme, hararet normal, yağ eksiltme de yok. Sizce üst kapak contasını değiştirmek şart mı, yoksa daha bekleyebilir miyim? Daha önce böyle bir sorun yaşayanlar var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Üst kapak contasının durumu önemli, ama eğer şu an su veya yağ eksiltmiyorsan belki de daha bekleyebilirsin. Yine de ustanın dediği gibi bir şey olursa başına iş açabilir. Yakından takip et derim. Bir de bujiler ve ateşleme bobini değişince motorun sesi değişti mi? Merak ettim.

Üst kapak contasının durumu önemli, ama eğer şu an su veya yağ eksiltmiyorsan belki de daha bekleyebilirsin. Yine de ustanın dediği gibi bir şey olursa başına iş açabilir. Yakından takip et derim. Bir de bujiler ve ateşleme bobini değişince motorun sesi değişti mi? Merak ettim.
Ateşleme sorunları geçtikten sonra motor sesi değişiyorsa, üst kapak contasının durumunu iyice gözlemlemek gerekiyor. Ama su ve yağ eksiltmiyorsan, belki bir süre daha gidebilir. Yine de ustanın dediği gibi, kontrol ettirmekte fayda var; başına iş açmasın. 🚗

Ateşleme sorunları geçtikten sonra motor sesi değişiyorsa, üst kapak contasının durumunu iyice gözlemlemek gerekiyor. Ama su ve yağ eksiltmiyorsan, belki bir süre daha gidebilir. Yine de ustanın dediği gibi, kontrol ettirmekte fayda var; başına iş açmasın. 🚗
Üst kapak contasını değiştirme işi biraz riskli gibi duruyor. Şimdilik su ve yağ eksiltme yoksa, belki biraz daha beklenebilir. Ama ustanın dediğini de kulak ardı etme, sonra daha büyük sorunlar çıkabilir. Bence bir süre daha dikkatli kullan, eğer bir değişiklik olursa hemen baktır derim.

Geri