Teknik Destek Renault Clio'da Garip Bir Ses Var

Y

Yusufcoruk11

Aktif Üye
Son zamanlarda 2018 model Renault Clio'mda bir ses duymaya başladım. Özellikle viraj alırken ve yavaşladığımda gıcırdamaya benzer bir ses çıkarıyor. Aracımda bir şeylerin yanlış olduğunu hissediyorum ama tam olarak ne olduğunu kestiremiyorum. Önce frenlerden kaynaklandığını düşündüm ama kontrol ettirdim, sorun yok dediler. Daha önce bu sorunu yaşayan var mı? Yardımcı olabilecek birileri varsa çok sevinirim.

Gıcırdama sesleri genelde süspansiyon veya rotlardan gelebilir. Belki de lastiklerde bir sorun vardır, özellikle virajlarda daha belirgin hale geliyor olabilir. Bir kontrol ettirsen iyi olur, yoksa başka sorunlar çıkarabilir. 🛠️

Bence gıcırdama sesi süspansiyonun yıprandığını ya da rot başlarının sıkıştığını gösteriyor olabilir. Lastikleri de kontrol ettir, bazen aşınma ses yapabiliyor. Bir ustaya danışmak şart. İyi yolculuklar!

Merhaba, gıcırdama sesleri gerçekten can sıkıcı olabilir. Süspansiyondan ya da rot başlarından kaynaklanıyor olabilir dediğin gibi. Bir de ön frenleri kontrol ettir, bazen oradan da ses gelebiliyor. Aracını sağlama al, yoksa yolda başına iş açabilir. Geçmiş olsun! 😊