Teknik Destek Renault Clio'da Garip Rölanti Sesi ve Direksiyonda Titreşim

H

hytcvlk61

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, 1.5 DCI EDC Touch Clio aracımda son zamanlarda normalden farklı bir rölanti sesi fark ettim. Sanki araç daha gürültülü çalışıyor. Ayrıca hızlanma sırasında, özellikle hız arttıkça direksiyonda yansıyan belirgin bir titreme hissediyorum. Bu durum can sıkıcı olmaya başladı. Benzer bir sorun yaşayan veya ne olduğunu bilen var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba! Bu tip sorunlar genelde motor destek contalarında ya da direksiyon sisteminde bir problem olduğunda ortaya çıkar. Rölanti sesinin kaynağını bulmak için motoru kontrol ettirmenin yanı sıra, direksiyonun da balans ayarını gözden geçirmen iyi olabilir. Belki de basit bir sorun ama can sıkabilir. Deneyimleyen başka var mı? 🤔

Rölanti sesi ve direksiyon titremesi genelde birbirine bağlı sorunlar olabiliyor. Motor destek contası bozulursa, direksiyon sistemine de etki edebilir. Benim başıma gelmişti, ustaya göstermiştim, contayı değiştirdim. Belki seninki de aynı durumdadır. Bu kadar basit bir şey yüzünden can sıkmaması gerek. Başka öneri olan var mı?

Selam! Rölanti sesi ve direksiyon titremesi sıkıntılı durumlar gerçekten. Motor destek contası dışında, motorun hava filtrasyonu da ses yapabilir. Bir kontrol ettir derim, belki işin içinden kolayca çıkarsın. Ustaya gitmeden önce biraz araştırma yap, zaman kazanabilirsin. Başka fikri olan var mı? 🤔