Teknik Destek Renault Symbol'da Yağ Eksiltme Sorunu

• Konbuyu başlatan peterszkudelski
  • Başlangıç tarihi
P

peterszkudelski

Üye
Merhaba arkadaşlar, 2007 model Renault Symbol 1.5 DCI aracımda yağ eksiltme sorunu var. Aldığımdan beri bu sorunla uğraşıyorum. İki ustaya gösterdim, ilk ustaya gaza bastım ve egzozdan çıkan gazın rengine bakarak değerlendirme yaptı. Ama net bir çözüme ulaşamadık. İkinci usta ise sızıntı olup olmadığını kontrol etti fakat onda da bir sıkıntı bulamadı. Yağ seviyem sürekli düşüyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Benim gibi bu sorunu yaşayan ya da bir çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yağ eksiltme, bu motorlarda sık karşılaşılan bir dert. Egzozdan gelen renk önemli ama bazen sızdırmazlık da görsel olarak anlaşılmayabilir. Yağ yakma durumu var mı diye de kontrol ettirin. Alternatif olarak, yağ buharı sorunları ya da piston halkalarında bir problem olabilir. Bir de, yağ filtresini değiştirirken kullanılan malzeme de bazen sorun yaratabiliyor. Başka önerisi olan var mı?

Yağ eksiltme sorunu ciddi bir dert, eski kamyonetler de bile pek hoş bir şey değil. Diğer ustalara da göstermek mantıklı ama bazen o kadar derinlerde bir sorun olabilir ki, motoru açmak gerekebilir. Motor yağı neden bu kadar hızla bitiyor? Sıkı bir kontrol şart, ben olsam her yerini iyice tararım. Yine de buradaki en büyük mesele, motoru açmadan sızıntı ya da yanma olup olmadığını bulmak. Diğer arkadaşlar da deneyimlerini paylaşırsa işimize yarar.