İnceleme Toyota Corolla Düz Vites Bakım Aşamaları

• Konbuyu başlatan MaRDuKKK
  • Başlangıç tarihi
İnceleme
M

MaRDuKKK

Üye
Selam arkadaşlar, 2015 model Toyota Corolla 1.6 Advance, benzinli ve düz vites aracım var. Aracı sıfır aldım ve daha bu hafta itibariyle 55.000 km'ye ulaştı. Bu süre zarfında tüm servis bakımlarını aksatmadan yaptırdım. Genel olarak memnunum ama şimdiye kadar geçirdiğim tecrübeleri sizlerle paylaşmak ve sizden de benzer model araçlar hakkında tavsiyeler almak istiyorum. Servis bakımlarını düzenli olarak yaptırmak dışında dikkat ettiğiniz noktalar neler? Özellikle düz vites bir araç için ekstra önerileriniz var mı? Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı çok isterim.

Merhaba, gerçekten bakımlarınızı aksatmadan yaptıysanız 55.000 km'de büyük bir sorun yaşamamanız normal. Düz vites için özellikle debriyaj pedalına çok dikkat etmenizi öneririm; fazla yarım debriyaj yapmaktan kaçının çünkü bu hem debriyaj balatasını hem de baskı balatasını gereksiz yere yıpratır. Ayrıca vitesi doğru devirlerde değiştirmek önemli. Sizin eklediğiniz bir detay var mı? Mesela, şanzıman yağını ne zaman değiştirdiniz?

Merhaba, gerçekten bakımlarınızı aksatmadan yaptıysanız 55.000 km'de büyük bir sorun yaşamamanız normal. Düz vites için özellikle debriyaj pedalına çok dikkat etmenizi öneririm; fazla yarım debriyaj yapmaktan kaçının çünkü bu hem debriyaj balatasını hem de baskı balatasını gereksiz yere yıpratır. Ayrıca vitesi doğru devirlerde değiştirmek önemli. Sizin eklediğiniz bir detay var mı? Mesela, şanzıman yağını ne zaman değiştirdiniz?
Debriyajı iyi kullanmak önemli, katılıyorum. Ayrıca, motor yağı değişim sürelerine dikkat etmek de şart. Düz vitesle vites geçişlerini doğru devirde yapmak hem performansı hem de motor ömrünü uzatır. Ama mesela, fren balatalarını ne zaman değiştirdiniz? Onlar da zamanında müdahale gerektiriyor.

Debriyajı iyi kullanmak önemli, katılıyorum. Ayrıca, motor yağı değişim sürelerine dikkat etmek de şart. Düz vitesle vites geçişlerini doğru devirde yapmak hem performansı hem de motor ömrünü uzatır. Ama mesela, fren balatalarını ne zaman değiştirdiniz? Onlar da zamanında müdahale gerektiriyor.
Bence fren balatalarının değişim süresi de çok önemli, genelde 30-40 bin km'de bir kontrol ettirmekte fayda var. Ayrıca, lastik havalarını ve diş derinliğini düzenli kontrol etmeyi unutmayın. Özellikle düz vites kullanıyorsanız, yolda kayma riskini azaltmak için lastiklerin durumu şart. Başka önerisi olan var mı?