BYD Dolphin Kör Nokta Uyarı Sistemi Arızası

• Konbuyu başlatan kayser-irum
  • Başlangıç tarihi
K

kayser-irum

Bilindik Üye
Merhaba arkadaşlar, BYD Dolphin aracımın kör nokta uyarı sistemi (BSA) bazen garip davranıyor. Özellikle uzun yolda, sağ taraftaki (sürücü tarafı) araç tamamen geçtikten sonra bile sistemde araç varmış gibi uyarı veriyor. Bu durum sadece sürücü tarafında meydana geldi, yolcu tarafında herhangi bir sorun yaşamadım. İki kez başıma geldi ve ikisi de uzun yolculuklarda oldu. Şehirden uzaklaşırken değil, dönüş yolunda bu problemi yaşadım. Yaklaşık 200 km'lik bir yolculuk yapıyorum ve yolun 150 km'si 110 km/s hızla gidilen bir otoban. Sistem ilk başta normal çalışıyor, ancak yolculuk sırasında arızalanmaya başlıyor. Şerit değiştirmeye zorlayana kadar (ki sistemde araç olduğunu düşündüğü için izin vermiyor) gösterge yanık kalıyor. Çoğu zaman arızalanıyor, ancak bazen araçlar bizi geçerken düzgün çalıştığı da oluyor. Şehir dışına çıkıp hızımız düştüğünde sistem sorunsuz çalışmaya başlıyor. Hızımız 90 km/s'nin altında olduğunda sistemin sorunsuz çalıştığını fark ettim. Acaba bu durumla karşılaşan başka BYD Dolphin sahibi var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum.