Teknik Destek C3'te Antipollution Hatası ve P1336 Kodu

• Konbuyu başlatan kepezkaya
  • Başlangıç tarihi
K

kepezkaya

Aktif Üye
Herkese merhaba, 2009 model Citroen C3 aracımı Aralık'ta aldım, hiçbir sorun yoktu ama Haziran ayında arıza yaptı ve limp mode'a geçti. Ekranda "Antipollution Fault" yazdı ve motor kontrol lambası yanıp sönmeye başladı. OBD2 ile kontrol ettiğimde P1336 kodunu gösterdi. Eylül'de krank mil pozisyon sensörünü değiştirdim ama sorun 2 gün sonra geri döndü. Kodları sildim, araç muayenesinden geçti ama muayeneden dönerken yine sorun yaşadım. Ertesi gün tekrar limp mode'a geçti ama motoru durdurup birkaç dakika sonra çalıştırarak istediğim yere kadar gidebiliyorum. Bu sorun için bir çözümü veya olası nedenleri olan var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Selam, dostum bu P1336 kodu çok can sıkıcı. Genelde sensör değişimiyle geçmesi gerek ama başka bir problem de olabilir. Belki ECU'da bir yazılım güncellemesi ya da elektriksel temas sorunu vardır. Limp mode gerçekten can sıkıyor, umarım en kısa sürede hallolur. Belki de bir teknik servisle derinlemesine bir kontrol yaptırmalısın.

Selam, dostum bu P1336 kodu çok can sıkıcı. Genelde sensör değişimiyle geçmesi gerek ama başka bir problem de olabilir. Belki ECU'da bir yazılım güncellemesi ya da elektriksel temas sorunu vardır. Limp mode gerçekten can sıkıyor, umarım en kısa sürede hallolur. Belki de bir teknik servisle derinlemesine bir kontrol yaptırmalısın.
Antipollution hatası bazen basit bir sensör değişimiyle çözülse de, ben de senin yerinde olsam elektrik tesisatına bir bakarım. Belki bir kablo ya da bağlantı gevşemiştir. Limp mode'u atlatmak zor, ama sürekli değişen bir şey varsa sorun daha derinde olabilir. Bir serviste detaylı bir kontrol yaptırmak en iyisi. Kafanda başka bir ihtimal var mı?

Antipollution hatası bazen basit bir sensör değişimiyle çözülse de, ben de senin yerinde olsam elektrik tesisatına bir bakarım. Belki bir kablo ya da bağlantı gevşemiştir. Limp mode'u atlatmak zor, ama sürekli değişen bir şey varsa sorun daha derinde olabilir. Bir serviste detaylı bir kontrol yaptırmak en iyisi. Kafanda başka bir ihtimal var mı?
Fikrimce, elektrik tesisatı baştan sona kontrol edilmeli. Bazen gözden kaçan bir gevşek bağlantı can sıkabiliyor. Ayrıca, ECU güncellemesi konusunda bilgi almak isteyebilirsin. Bunlar dışında, motorun genel durumunu da gözden geçirmekte fayda var. İlerleyen zamanlarda başka sorunlar çıkabilir, dikkat et derim. Ne dersin, başka bir hata kodu alıyor musun?