Teknik Destek FD6 Civic'te Vites Geçişleri Hissediliyor

B

blueshh3

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 2008 model Honda Civic premium paket aracımda bir sorun yaşıyorum. Özellikle soğukken hareket ettiğimde 1. ve 2. viteste geçişleri hafif hissediyorum. Araştırmalarıma göre bu durumun sebebi ya hidrolik motor kulağında bir sıkıntı ya da şanzıman yağı ile ilgili olabilir. İki sene önce Honda servisinde ATF DW1 şanzıman yağı koydurdum, acaba değişmem mi gerekiyor? Bu durumu yaşayan veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Merhaba, bu geçiş hissiyatı genelde şanzıman yağı ile alakalı olabilir. ATF DW1 iki sene önce değiştiyse, belki de güncel bir yağ markası denemek iyi olabilir. Ayrıca motor kulağını kontrol ettirmekte fayda var. Geçişler pürüzsüz olmalı, yoksa sorun daha da büyüyebilir. Deneyip göreyim diyorsan, yağ değişimiyle başlayabilirsin.

Merhaba, bu geçiş hissiyatı genelde şanzıman yağı ile alakalı olabilir. ATF DW1 iki sene önce değiştiyse, belki de güncel bir yağ markası denemek iyi olabilir. Ayrıca motor kulağını kontrol ettirmekte fayda var. Geçişler pürüzsüz olmalı, yoksa sorun daha da büyüyebilir. Deneyip göreyim diyorsan, yağ değişimiyle başlayabilirsin.
Yağ değişimi yaparken, farklı markaları da araştırabilirsin. Bazen basit bir yağ değişimi, geçiş hissiyatını tamamen ortadan kaldırabilir. Ayrıca, motor kulağının durumuna bakmayı unutma, belki tahmin ettiğinden daha basit bir sorun vardır. Şansını dene, umarım hemen çözümlenir.