Teknik Destek Hyundai i20 Yakıt Tüketim Göstergesi Sorunu

M

Muharip

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, 1.4 mpi benzin + LPG'li otomatik Hyundai i20 aracımda bir sorun var. Şanzımanım bir süre önce tamir gördü ve o günden beri ortalama yakıt tüketimim 10,4 litre civarında gözüküyor. Aldığım yakıt miktarına baktığımda bu rakamın doğru olmadığını düşünüyorum. Yakıt tüketim göstergemi sıfırlamam mı gerekiyor? Eğer öyleyse bunu nasıl yapabilirim? Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan birileri varsa çok sevinirim, teşekkürler.

Merhaba, yakıt tüketim göstergesi bazen şanzıman tamiri sonrası doğru kalibrasyon yapmadığı için yanlış ölçüm verebiliyor. Sıfırlamayı denemek iyi bir fikir. Genelde gösterge panelindeki menüden sıfırlama yapılabiliyor. Bir bak derim, belki sorun çözülür. Yoksa servise danışman en sağlıklısı.

Merhaba, yakıt tüketim göstergesi bazen şanzıman tamiri sonrası doğru kalibrasyon yapmadığı için yanlış ölçüm verebiliyor. Sıfırlamayı denemek iyi bir fikir. Genelde gösterge panelindeki menüden sıfırlama yapılabiliyor. Bir bak derim, belki sorun çözülür. Yoksa servise danışman en sağlıklısı.
Selam, sıfırlama işlemi genelde gösterge panelinde basit bir adım. Ama eğer sorun devam ederse, belki de şanzıman tamirinde bir hata olmuş olabilir. Bu durumda bir uzmana danışmak şart. Deneyip durumu buradan paylaşır mısın? Belki başka arkadaşlara da faydası olur. 😉

Selam, sıfırlama işlemi genelde gösterge panelinde basit bir adım. Ama eğer sorun devam ederse, belki de şanzıman tamirinde bir hata olmuş olabilir. Bu durumda bir uzmana danışmak şart. Deneyip durumu buradan paylaşır mısın? Belki başka arkadaşlara da faydası olur. 😉
Sıfırlama işini denemek iyi olur, ama şanzıman tamirinde bir sıkıntı varsa orası sıkıntılı. Belki de yakıt hesaplamasında başka bir şeyler var. Deneyip sonucu yazarsan, herkes yararlanır bizden 😉