Teknik Destek Megane 2 Gaz Emisyonu Uyarısı!

• Konbuyu başlatan fikricem
  • Başlangıç tarihi
F

fikricem

Aktif Üye
Selam arkadaşlar, benim 2006 model Renault Megane 2 1.6 16v var. Bugün akü değişimi yaptım fakat olayın aküyle ilgisi olup olmadığını kestiremiyorum. Akü değişiminden sonra yolda giderken aracım bir anda 'gaz emisyonunu kontrol ettir' uyarısı verdi. İlginç bir şekilde, araçta herhangi bir çekiş sorunu veya tuhaf bir durum hissetmedim. Bu uyarı neden kaynaklanıyor olabilir? Akü değişimiyle bir bağlantısı olabilir mi sizce? Bu konuda deneyimi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Selam! Akü değişimi sonrası bu uyarı ortaya çıkabiliyor. Elektronik sistemler bazen resetleniyor, bu yüzden bir süreliğine bu tür uyarılar verebiliyor. Ama kesinlikle göz ardı etme, OBD cihazıyla bir kontrol ettir. Belki bir sensör sıkıntısı da vardır. Hadi bakalım, umarım sorun çabuk çözülür!

Selam! Akü değişimi sonrası bu uyarı ortaya çıkabiliyor. Elektronik sistemler bazen resetleniyor, bu yüzden bir süreliğine bu tür uyarılar verebiliyor. Ama kesinlikle göz ardı etme, OBD cihazıyla bir kontrol ettir. Belki bir sensör sıkıntısı da vardır. Hadi bakalım, umarım sorun çabuk çözülür!
Bu uyarılar genelde akü değişimi sonrası yaşanabiliyor ama dediğin gibi OBD cihazı ile kontrol ettirmekte fayda var. Belki de bir sensör ya da bağlantı sorunu çıkar. Bir de motoru kontrol ettirirken emisyon sistemindeki filtreleri de kontrol ettirin, belki oradan bir şeyler çıkar. Umarım çabuk halledersin! 😊