Tartışma Megane Tavanında Beyaz Noktalar Neden?

Tartışma
C

cenkmb

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 10 gün önce Renault Megane'ıma pasta cila yaptırdım. İşlemden yaklaşık bir hafta sonra tavanın üzerinde ufak ufak beyaz noktalar oluştu. Bunun neden olduğunu anlamadım, acaba cilanın kalitesiz olmasından mı yoksa başka bir sebep mi var? Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Yardımcı olabilecek deneyimli arkadaşlar varsa çok sevinirim. Resim de ekliyorum, durumu görmeniz açısından. Teşekkürler.

Merhaba, bu beyaz noktalar genelde cilanın kuruması sırasında oluşan kalıntılardan kaynaklanıyor olabilir. Kalitesiz cila kullanımı da etkili olabilir ama yüzeyi korumak için iyi bir cila kullanmak şart. Belki de cilanın uygulandığı ortamdan dolayı bu noktalar oluşmuştur. Başka bir cila deneyebilirsin. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı, fikirleri olanlar?

Merhaba, bu beyaz noktalar genelde cilanın kuruması sırasında oluşan kalıntılardan kaynaklanıyor olabilir. Kalitesiz cila kullanımı da etkili olabilir ama yüzeyi korumak için iyi bir cila kullanmak şart. Belki de cilanın uygulandığı ortamdan dolayı bu noktalar oluşmuştur. Başka bir cila deneyebilirsin. Daha önce böyle bir şey yaşayan var mı, fikirleri olanlar?
Beyaz noktalar genelde kuruma sürecinde oluşur. Eğer cila kalitesizse, bu tür sorunlar kaçınılmaz oluyor. Cila uygulaması sırasında ortam çok önemli, dikkat etmek lazım. Belki de başka bir cila denemek iyi bir fikir. Ama asıl mesele, tavanı düzgün koruyup koruyamadığın. Aklında başka cila markaları var mı?