Teknik Destek Polo 1.6 AEE Motor Problemleri Ne Oluyor?

E

elifcetin

Aktif Üye
Cümleten herkese hayırlı günler, sağlıklı sürüşler. Ben de eski bir üyeyim fakat bilgilerime ulaşamadığım için yeni kayıt olmak zorunda kaldım. Geçenlerde 2000 model Polo 1,6 AEE motorumda bazı sorunlar yaşamaya başladım. Araç LPG ve benzinli, 160 bin km'de. Dizitbütörüm 2 senelik, bujiler ve kablolar yeni, katalizör de 1 senelik. Ancak gaz kelebeği aldığım günden beri konum sensörü hatası veriyor. Adaptasyonunu kendim yapıyorum ama bir türlü çözemedim. Rampada zorlanma, ara ara gaz yememe ve devirde dalgalanma gibi sorunlar yaşıyorum. Bir sürü tamirci gezdim ama çözüme ulaşamadım. Bu konuda tecrübeleri olan veya benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar varsa, fikirlerinizi bekliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selam, bu motorların en can sıkıcı sorunlarından biri gaz kelebeği. Bir de rampa çıkarken gaz yememesi sıkıntı. Belki de adaptasyon için bir profesyonelden yardım almak iyi olabilir. Yoksa başka bir sensör de sorun çıkarıyor olabilir. Denemediğin bir şey kaldı mı? Yine de sabırlı ol, sorun çözülür 😊